Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

,

A Gangi presentazione del libro “Dalla parte della Natura” di Francesco Sottile

A Gangi presentazione del libro “Dalla parte della Natura” di Francesco Sottile

Francesco Sottile presenterà il suo libro “Dalla parte della Natura”, Slow Food Editore a Gangi il prossimo martedì 6 maggio alle ore 18 presso Palazzo Bongiorno. L’incontro voluto dalla Condotta Slow Food Madonie, in collaborazione con l’Istituto di Istruzione Superiore “G. Salerno”, è all’interno del programma del Maggio dei libri organizzato dal Comune di Gangi e dal Patto per la Lettura delle Madonie.

L’autore insegna Coltivazioni arboree e Arboricoltura speciale presso l’Università di Palermo. È responsabile di un progetto dedicato alla conservazione della biodiversità frutticola e si è occupato di progetti nazionali per Mipaf e Miur. Consulente scientifico di progetti finanziati dalla Fao e dalla Ue, fa parte del gruppo di lavoro ministeriale per l’implementazione del Piano Nazionale Biodiversità Agraria. Collabora con la Fondazione Slow Food per la Biodiversità e con Slow Food Italia per i progetti relativi a Presìdi, Orti in Africa, Comunità di Terra Madre.

Il libro ci offre una riflessione sul ruolo che l’uomo ha avuto fino ad oggi in un modello socioeconomico globalizzato che ha distrutto secoli di evoluzione guidata dal tempo e dalla natura. È necessario, prima di tutto prenderne coscienza e insieme capire dove l’uomo si sia perso e come possa ritrovarsi per garantire un futuro a se stesso e al pianeta.

A conversare di biodiversità e del nuovo concetto di ecosistema presentato dall’autore saranno Roberta Billitteri, Vice Presidente Slow Food Italia e Fabio Di Francesco, Presidente Slow Food Sicilia. Saranno inoltre presenti Giuseppe Ferrarello, Sindaco di Gangi, Ignazio Sauro, Dirigente Scolastico dell’ISIS “Salerno” e Giuseppe Giaimo, Presidente Slow Food Madonie che guiderà la conversazione.

Lascia un commento

Il tuo indirizzo email non sarà pubblicato. I campi obbligatori sono contrassegnati *

What do you like about this page?

0 / 400